onsdag 1 juli 2009

Croatia, 12 points



Vilken härlig vecka vi fick i Kroatien. Vackert och varmt väder utan att vara tryckande hett alla dagar utom en. Att huden fick en dags vila gjorde då ingenting då vi alla bränt oss någonstans - vissa mer, vissa mindre.

Vi tog det bara lugnt, solade, åt god mat, umgicks
utan datorer, mobiltelefoner och TV. Verkligen både kvalitets- och kvantitetstid tillsammans. Härligt! Det enda minuset vi kunde hitta var att det inte var helt lätt att hitta kroatisk mat på menyerna som var ganska turistanpassade tror jag. Istrien, som regionen heter, ligger ju längst norr ut och har således påverkats mycket av Italien vad gäller bl.a. mat. Pasta, pizza blev det naturligtvis samt tryffel (som är typisk för regionen )och prsut (lufttorkad skinka). Den inhemska ölen var som vanligt billigare än både vatten och läsk - riktigt god var den också. Även det kroatiska vinet var gott så jag ska kolla upp sortimentet på systembolaget.

Något som inte gjorde oss besvikna var förväntningarna på hur vackert det skulle vara, speciellt vattnet. Frisk och klart. Inga mjuka sandstränder utan istället klapperstensstränder eller badterasser. Skönt att slippa all sand faktiskt.

2 kommentarer:

  1. Underbart!!!/Svägerskan i granngår´n

    SvaraRadera
  2. Det ser ju hur härligt ut som helst!/K

    SvaraRadera