måndag 13 april 2009

MTV och annat

Pratade med mamma på telefon på påskafton och hon lät riktigt pigg och vettig. Sökte lite ord men det gick faktiskt att föra ett samtal nästan som tidigare. Märks att mamma trots allt är en ord- och bildmänniska. Hittar hon inte rätt ord kan hon ganska bra hitta en synonym eller beskriva vad hon menar. Kändes så skönt att den vanliga mamman tittade fram en stund. 

Hon har ju alltid fascinerats av bilder och musik och tittade mycket på MTV under 80-talet, vilket jag då tyckte var lite coolt  (hon är ju född 1930). Minns att hon var väldigt förtjust i bl.a. Pet Shop Boys, Freddie Mercury och den här låten och videon:



Mamma tycker ju att det är så roligt att jag börjat att dansa. Hon var ju själv ute på 50-talet i Stockholm och dansade ett par gånger i veckan. Bland annat gick hon på en dansrestaurang som hette Corso och låg på Sveavägen (där hon träffade pappa 1958). På samma plats ligger nu McDonalds.  Det var foxtrot som gällde och även modern vals. Mamma har berättat att hon brukade bli förbokad till "nästa moderna vals" av en del  :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar